樂古Nakuz

標題: 第三次 唯美版 版主民意調查 『你滿意現在的唯美區嗎?』!! [ 已經完結 感謝參與!] [打印本頁]

作者: tiu_mark    時間: 12-8-2008 23:34
標題: 第三次 唯美版 版主民意調查 『你滿意現在的唯美區嗎?』!! [ 已經完結 感謝參與!]
為了加強會員與版主之間的溝通,

本版會每年 / 每半年 進行一次問卷調查!

正好唯美在我的管理下不知不覺快4年了(3年多吧)!

可能在管理上有些地方有不足 ,想聽聽各會員的意見!

以下有幾條問題 :

1)你個人應為版主有什麼要改善的空間?

2)你對本版的管理有什麼意見(加分方面 / 其他方面)?

3)你對本版舉行那些活動有興趣? 有什麼建議!?

4)如何改善會員看貼不回貼的問題!?

請真心回答 版主不是那種會加人入黑名單的人,

罵版主也沒關係本人不會扣分的 ,但是請不要打粗俗用言!

以上問題沒有字數限制 有回復有分加(當然字數愈多愈多分)

最後感謝你的參與!!

作者: denny20011325    時間: 12-8-2008 23:54
幾好  起碼叫冇咩人搞事  同埋大家貼既女仔都真係幾令  

我回帖唔係自在分數 幫樂古  就是我唯一可以做到的  ( 現在  要上班 沒法了~"~.

不過有野樣可以改一下  如果版主覺得真係令既相  希望可以加精華 以及評價

除了加強回會發帖回帖的原動力  還可以增加人流量  

一石二鳥。
作者: 佐佐木太原    時間: 12-8-2008 23:56
其實平常都沒有怎樣來這個板
只是間中來看一下美女
但見平常亦沒有什麼問題
亦有適當加分
所以算滿意
希望版主能嘗試想一下能不能搞一些活動
我知道唯美比較難有活動
但嘗試一下吧^^
作者: denny20011325    時間: 13-8-2008 00:04
\呢個區同我個區差不多  好難搞活動  唔好有人搞事就好好

希望版主可以做得更好

de 上
作者: tonyho50000    時間: 13-8-2008 02:14
版主你已經做得唔錯
但係呢幾日好似有一、兩位新會員黎呃貼
不知有心定無意
但呃貼就係呃貼
雖然唔一定用扣分
亦不見得你會用重罰呢一招
我建議版主你可以pm他(們)跟他(們)傾下
畢竟他(們)還是新會員

至於舉辦活動
呢個版要舉辦活動有點困難

做好自己就可以了~
作者: 志華    時間: 13-8-2008 10:38
最少都無人搞事呀,係咪咁講先[[onion_53]]

加分個到,如果你見到d相真係又令女又索又正,就加多佢小小分
作者: cat520ar    時間: 13-8-2008 11:11
希望可以將d正野加精華...    方便去睇   唔使方搵右搵
同埋  舉辦多d加分活動a_a
作者: 佐佐木太原    時間: 13-8-2008 12:02
可能話舉辦一d最美三點式寫真美女選舉之類
唔錯呀XD
作者: frank111    時間: 13-8-2008 15:42
依個版都幾好架啦
有好多新圖睇      又多人回
版主都做得幾好既
但系有D人既POST   好多都系重覆人地既圖
最後就系想版主搞多D活動
作者: 佐佐木太原    時間: 13-8-2008 16:00
屈圖係咩意思~.~?
作者: tiu_mark    時間: 13-8-2008 16:21
原帖由 佐佐木太原 於 2008-8-13 04:00 PM 發表
屈圖係咩意思~.~?

屈機圖 = ="

參加者 找一些必勝圖片的 那樣就不公平啦!
作者: ︴紙醉金迷@HeE    時間: 13-8-2008 16:35
依個版都幾好呀
有得傾又有得睇女
一流呀
係有一小部分既人玩野姐
作者: tonyho50000    時間: 13-8-2008 17:41
原帖由 tiu_mark 於 13-8-2008 16:21 發表

屈機圖 = ="

參加者 找一些必勝圖片的 那樣就不公平啦!

即係好好好好好令女嗰D圖?

佢地揾到咁其他人都可以揾到既姐-.-
作者: 佐佐木太原    時間: 13-8-2008 17:53
何謂必勝呢
其實活動內容可以從長計議
如有想法
我可以幫忙一下喔

那我先說一下美女選舉
每位會員都推薦一些美女
每次不同主題
可愛學生 性感三點式 可愛三點式等
會員就找幾張美女圖
再附上該美女的資料介紹
收集後再票選最美的那一張
而最後誰推薦的獲票最高就能得分
當然誰是推薦人就不會公開
假設有會員公開了自己是推薦人
該推薦即無效

這是我的大概想法
可以慢慢從長計議^^
作者: denny20011325    時間: 13-8-2008 23:30
我都想幫忙搞活動吧 不用上班的話 ( 發夢

但是這區要搞活動真是好難 ( 呆

大家都是貼美女 看看版主選誰的帖子美女 有分 / 評價作為獎勵吧 =D ( 紙上談兵

我想到了  版主  你開一個帖子  在貼\美女圖片上來 ;  

叫會員猜一下  :  這女優是誰  ( 10張都玩死人了
作者: tonyho50000    時間: 13-8-2008 23:50
我認為美女選舉比較可行

但也可以不用資料介紹

圖片只需符合主題即可

這比較簡單

害怕沒那麼多的美女介紹._.(還要附上資料

至於猜人物

如果版主可以一些較冷門但漂亮(有嗎囧)的美女

就可以增加難度

當然獎品相對比較高啦XD"
作者: 誠、––    時間: 14-8-2008 01:37
其實還好..
但只見只有幾個會員集中開帖..
好似其他人流並不足夠!
作者: 佐佐木太原    時間: 14-8-2008 15:29
基於唯美需要的貼圖數量偏多
相對有很多懶人無心貼圖
因此看的比貼的多很多
相對看起來人流不多
但只要看一看那些帖的瀏覽量
其實亦不算少
有很多帖都破百
有些甚至破千
對於這類貼圖版 算不錯了
所以不見得很有問題
只要那幾位會員再努力開帖再可以了

作者: denny20011325    時間: 14-8-2008 22:41
對呀  有位zhxxx 那個  

我覺得如果他多發言  在這版做版主真的不難 他常發好帖的說 ( 流鼻血中

他在這區比較有貢獻  可以推薦一下  不過mark 你想的話都先要問問他呢

=D  我都會更努力
作者: 佐佐木太原    時間: 14-8-2008 22:47
其實我覺得不一定要當版主
因為此版回帖開帖量不多
不用太多版主
倒是希望他能幫忙提一下意見
幫助發展此版
作者: 叛逆小魚    時間: 14-8-2008 23:07
要多d上黎管理

無咩特別意見..依家唔錯

定期出黎見下面吧

呢個好自由架wow...無得定死人一定要回...
作者: tiu_mark    時間: 14-8-2008 23:52
期實這個版真的不用太多版主的說[[bao_42]]

加上做版主真的不太好受[[bao_27]]

ps :我想好了一個活動 本人現在計劃中 大家請期待喔^^"

作者: 佐佐木太原    時間: 15-8-2008 00:47
不介意的可以找我一起研究喔XD
作者: 叛逆小魚    時間: 15-8-2008 06:57
原帖由 tiu_mark 於 14/8/2008 11:52 PM 發表
期實這個版真的不用太多版主的說[]

加上做版主真的不太好受[]

ps :我想好了一個活動 本人現在計劃中 大家請期待喔^^"

期待...中...
作者: asdf_1234    時間: 15-8-2008 10:59
好圖就加高亮加精華
可以既話最好舉辦活動
作者: fatdog999    時間: 15-8-2008 14:00
你對本版舉行那些活動有興趣? 有什麼建議!?
那個可唔可以搞每月十大精華
之後入選果d有帖分咁?
作者: .殺死你.    時間: 15-8-2008 15:45
我覺得你管得唔錯...加分都OK又唔會太過多
我個人比較鍾意睇3點識同TVB既女
我想有得分類
唔只本地OR別國..
可以加多D分類例如明星/3點識/古裝/學生妹
如果唔得既..不如加番個明星貼圖區(子區)
我唸一定會多D人入去睇.
要多D加評價同樂點啦E加..因為發貼E加冇野加.所以要板主你多多幫忙
作者: hk24399    時間: 15-8-2008 17:53

1)這版的版主應該搞個選美活動(我唔知有冇搞過= =因為我次次都係黎睇令相= =)
2)因為e家回帖冇得加樂點= =所以版主應該睇圖片的吸引度和張數來作評分標準
3)理題我答唔到= = 因為我唔知理版有咩活動
4)這個問題不能解決,但有方法令更會員回帖(閱讀權限2or3,4,5...等等)這樣可令會員先可睇,也可增加樂古的人數
作者: 」Anlywhat﹁    時間: 15-8-2008 20:57
"人流太小 回覆既人不多"
呢個係一個好大既問題[[m78]]
搞活動睇下會吾會多d人
作者: denny20011325    時間: 15-8-2008 22:05
好彩 呢個版仲有我-3- 未死曬既@@v
作者: duncan111    時間: 15-8-2008 23:13
我都成日來睇圖嫁...加分方面方面可以放寬少少~~每個post多多少少1都加分喇...視post質數而定~~呢個版好難有活動-_-"~~對睇post唔回既人..你真係吹佢唔漲..加上依家回post冇樂點..睇post唔回問題將更嚴重~~
作者: tonyho50000    時間: 15-8-2008 23:19
原帖由 denny20011325 於 15-8-2008 22:05 發表
好彩 呢個版仲有我-3- 未死曬既@@v

自大狂(指

比起其他消閒版
我覺得唯美版的人流算不錯的啦._.
起碼有人定期post新相
也有一班捧場客
至少佢地肯回帖
不過好難控制要多D人回帖
因為用HIDE的話相信會有更多人呃帖
所以才會禁HIDE   對吧
作者: 」Anlywhat﹁    時間: 16-8-2008 14:22
唯美版得男仔係到........
一個女仔都無[[yoyo_112]]
可以係唯美到開個美男區  next宣傳一下
我吾信真的沒有女仔[[yoyo_133]]
作者: tiu_mark    時間: 16-8-2008 14:24
全新活動已經上市,

請大家幫忙宣傳一下[[bao_43]]
作者: 貓    時間: 19-8-2008 00:22
原帖由 」Anlywhat﹁ 於 16-8-2008 14:22 發表
唯美版得男仔係到........
一個女仔都無[[yoyo_112]]
可以係唯美到開個美男區  next宣傳一下
我吾信真的沒有女仔[[yoyo_133]]

同意這個-w-  加開美男區..咁就唔會有一面倒的傾向-v-..
因為這板感覺上有點像為男生而開的orz..美男區就可以為一眾姐妹們建立多一個好去處ava

同埋..個人感覺..有部分會員常貼一d偏重咸味既相..雖然冇露點or走光
but(作為1個女仔睇到)..個feel唔係幾好..即係..d相有點意淫..
男仔睇到of coz覺得冇咩..but我睇完覺得唔係健康既唯美t^t"
作者: davaragon    時間: 19-8-2008 02:48
我覺得也不錯呢

你見我在這也發了數個貼

我贊成第一位講既野 搵d做精華真係唔錯架..

其實做得貼圖都係一個分享者 但係就可能因為冇咁大吸引力既tp

而令到冇咩人黎

所以整番d有好評既post也不錯
作者: 阿狗    時間: 20-8-2008 20:01
e家唯美版而經吾錯ge喇
雙比起其他論壇..樂古的唯美版吾以說很好....
起碼沒人會post d18禁ge相出黎

作者: ~雲~    時間: 21-8-2008 23:46
我個人認為依家唯美版的確唔錯
但應該舉辦一D既活動吸引下D人
令到呢個版唔會太過單調
而舉辦活動既獎勵最好係樂點
因樂點依家好珍貴下
作者: 搞鬼豆腐仔    時間: 22-8-2008 18:53
我好滿意現在的唯有美麗區,
如果設個精華區好唔好啦,
將靚圖放係精華區,
可以方法重溫靚圖.............
作者: `S!uK=]]    時間: 22-8-2008 19:05
滿意.因為都冇咩人黎搞事.版主做野又好好.會員post既圖質數都唔錯
作者: theodorekwan    時間: 23-8-2008 14:45
依家好多相都系翻炒...好多人都系搵d其他人成日搵既
一系就果個人既舊相
至於看帖不回帖...要回覆先可以睇到帖lo
不過又會引來很多人既不滿同呃PO熱潮
其實以不變勝萬變....不要弄太多的花樣就可以
不用改任何東西啦~~= =
作者: tommy416    時間: 23-8-2008 15:52
e家個版都算唔錯
但係就有少少色情成份-,-(令人想y的東東)
加分方面就再大方D a_a
扣分就小d啦a_a
好似冇乜點扣過分(?)
至於有乜活動好搞...
um.......
呢個真係好難諗啵=.=
基本上好似冇乜活動可以搞= =
鬥貼得多靚女=.=
看帖不回...
這很難啊..
.......
set做回左帖先有得睇囉-,-
作者: 墨香Fans    時間: 23-8-2008 18:32
希望可以管理好些
有時不想看太性感的圖片
但標題沒有寫
按了進去就0了咀
這不是成人區哦
作者: AaRo    時間: 23-8-2008 20:49
其實唔錯既,d人post d圖都係呢個地球既靚女靚仔.
佢地好吸引異性.
引起回覆,的確對洛古布人流幫助.

之但係有時d相接近色情...呢方面要改改啦.

總而言之,10分比7分.加油!!
作者: 史提芬基祖    時間: 24-8-2008 01:09
回答: 版主其實做得唔錯, 對果d好帖有所加分, 總之已經好好啦
回答: 加分方面亦好合理, 基本上我睇帖都係睇有加分果d, 信心保證吧!
回答: 我覺得任何性質ge活動都無所謂, 總之能令nakuz會員一齊參與ge就得啦
建議: 投票選型男靚女, 或繼續鼓勵會員貼靚相
回答: 其實要不同會員提出不同觀點係好難, 重複係在所難忘, 但總好過唔回啦
作者: iddae    時間: 26-8-2008 14:54
大家貼的圖都唔錯,確實令在下流口水
而且冇咩人玩嘢,唔錯唔錯
作者: FuNG1834    時間: 28-8-2008 04:18
   改善既空間就係做到or考慮下我之後答既果3題的建議~
   因為我既建議會增加左版主唔少既工作量....

我覺得,要令大家多d發貼既最好方法就當然係加分啦....
   至於要點樣加分法呢!!? 我就有咁既意見...就係由版主定一個數量
    如果貼子既回覆數量或者查看量達到一定既數字..就加分作為獎勵

大家都只係可以係這個版度見到d靚人既相
   或者如果有人or版主識得一d靚人...
   睇下有冇機會可以約到大家一齊出黎見下真人

都係用返果個方法啦~
   推出一個獎勵條件→只要回覆既人~↓
   佢既回覆係出自真心..不論是否讚賞
    (至於係唔係出自真心,就當然係由版主定奪)
    都給予加1-2既樂點..好既,甚至加評價(有獎當然有罰啦)
作者: [H]~惡魔之子~    時間: 28-8-2008 10:25
我評價為滿意
因為這個版可以看到很多未見過的令女 囧"
版主你可以加大發貼者加分方面 例如可以加"評價"咁
我個人喜歡玩活動 如果有的話 我一定會支持 例如
"全台灣/日本美女選舉"吧 咁個版應該會多些人流
改善不回帖的問題 最好方法是 回帖另加一分吧- -""
只是個人意見A_A
作者: [H]星空下的緣份    時間: 28-8-2008 13:29
我覺得呢個區唔錯...
冇野做果時 可以黎睇下d令女...
自己post又可以加下分...版主幾好人....
請繼續加油!!
作者: 200123456    時間: 28-8-2008 13:33
滿意既...但係太少人回post 多數都係睇完就算
作者: 10090    時間: 28-8-2008 14:53
呢個版日日有update 天天新款
得閒搞d鼓勵回覆/開post的加分活動,令更多人參與呢個版
eg 型男索女投票比賽  勝出的開post者有分加等等
有d難度,,一係只可開回後先可以睇既post...
作者: 丫邪    時間: 28-8-2008 16:39
個區好好
又唔係色情
算是看靚女
不錯
作者: LOUDS    時間: 29-8-2008 02:59
不錯呀,偶爾悶的時候都會來呀
版主對會員都很好,會員每次發貼都有額外加分
作者: 在暗戀中的人    時間: 29-8-2008 13:02
作者: marktam999    時間: 29-8-2008 13:55
1)我認為版主應該加勤檢查有沒有會員違規(雖然這樣說,但我認為現時版主的行動不錯

2)老實說,我認為如果版主看到好post及多人回,大受好評那些就應該要加分,這可鼓勵會員即極發post

至於第三個問題.. 抱歉,其實我不太怎樣入來唯美版,應該都不知有甚麼活動,但我認為應該要清楚說明活動的規舉及舉行時間.最重要的就是要有趣!例如比堅尼女王選舉等!(這是我本人的意見,你可以不理 ==”

至於第4個問題...
十分簡單的說,會員多發好post自然多人回,而怎樣令會員多發好post
我在第二個問題答解
作者: chuencarrie    時間: 30-8-2008 02:01
版主!!首先就十分感激你呢三年幾嫁管理啦
1.我認為呢其實當有d人貼D好野版主唔該你
比多d分唔好浪費kaka,其次我覺得呢個係唯美
區我地不妨看重唯美多過性感呀?對各位貼圖嫁
人,我地不如睇重一d樣貌美嫁對比係身材好嫁我
地比高d分?2.加分方面我地不如放寬一d吸引多d
人貼圖,but我覺得貼好正嫁圖我地就比高d分,從而
令其他人力爭上游,推好個區3.我地不如不時開個活
動e.g.三點式,學生裝,女僕裝....kaka要求各位貼各自
覺得最完美嫁再限名額要其他人投票得出結果4.係版
規說明貼圖嫁人留一兩張唔差嫁,圖每回到一定數量就
貼上果張野吸引人回貼令我地區有更多人支持!!!!!!!!!!!
作者: [S]andrew1111    時間: 30-8-2008 15:11
有版主既既管理己經好過之前 之前好多人搞事貼埋d色情野 e家沒哂
滿意呢個版
呢個版增加樂古人流量

作者: aLviNx..]    時間: 30-8-2008 16:08
沒有太多不足之處..

很好 見版主很勤力

活動最好是版主挑選一些相片 作一個綜合展覽

看貼不回貼 這是個很意味深長的問題 版主自己去想想lo[[yoyo_153]]
作者: 泡泡雲    時間: 31-8-2008 00:20
其實這個版是很好的!
每天都有人上來post一些美男美女,
仲有,仲要個個post都咁好睇@@
多得版主嚴格睇住,先唔會有人post無聊/玩野帖^^

如果版主搞一年一次ge選美(有獎品)就好了^^
又有多d靚女睇@@
作者: 恆久式    時間: 31-8-2008 16:10
N/A
N/A
好小黎.唔知有活動
講緊我囧?回覆後先可以睇?

呢個+評價我會LIKE D

作者: 一彥一    時間: 1-9-2008 13:41
版主都做得幾好
見到正帖都會+分
可以鼓勵d人貼多d正圖
我覺得可以係呢個版加個學生妹貼圖區
專貼學生妹
因為都幾多人特別鍾意睇學生妹(我就係其中一個xd)
作者: 志華    時間: 1-9-2008 14:55

e經好好了

個個po係一個好po,就加少少樂點比下佢

其他方面諗唔到~.~

可以搞一個街上令/索/正女,係要本人影幾張街上的令女

我覺得可以用回覆左先可以睇個d相
咁樣可以令d人多d回覆,就唔會出現回完不回覆

作者: to123ko123    時間: 1-9-2008 18:25
我見到版入面差唔多都係同一個會員發貼
版主可以多D搞活動
增加其他人黎發圖
令外我大致上感到滿意
作者: ★°﹢愛戀〞    時間: 3-9-2008 21:58
點會唔滿意呀?? 大家貼既都係索女

我係到睇左咁耐都唔見有人搞事

但係好似就快變成人特區咁

可能我既問題囉[[bao_39]]
作者: ●慘BB○    時間: 4-9-2008 00:20
其實我好鐘意依家既唯美  不過呢有時想搵d無甘sexy 吾好甘性感 例如一D令女,可愛少女拍一d
吾好甘暴露既相...系唯美就難搵左....越黎越多個d超sexy相--比堅尼呀 少布既東東...太多--
分類下可能會好dd--" 例如小布個d 就系我想常見既相相...[[bao_29]]
作者: 02099    時間: 4-9-2008 13:50
板主你真係做得好好架啦   多d上黎同我地交流  咁就good啦!~
作者: 神乂怒火    時間: 6-9-2008 13:44
好到咁 仲點改善 -.-" [好到100分]
一張相 = 1樂點
無 ..
回完post先有得睇相 < 可能會有人呃post 例: cccc , 睇睇 等等
[如果係好 post 就一定有人回^^]
作者: love1tommy    時間: 6-9-2008 16:33
板主你都搞到e個皮好好架啦^v^   仲有e個板好多女睇[[bao_39]]
作者: 泡泡雲    時間: 7-9-2008 00:50
希望版主對賞罰也加強一點...

賞:如果果個人貼d勁索女
作者: KuEn權    時間: 7-9-2008 18:03
因為可以睇到世界覺地既美女..

我感到開心
作者: impkpk    時間: 9-9-2008 23:37
有D 人post d 舊圖....係呢點唔係咁好....其他都唔錯
作者: 搞搞野    時間: 9-9-2008 23:54
關注每個帖,維護會員討論
圖是情緒變化的主體,是身心健康或困苦的維繫;
我們透過唯美的勾連,使得各種療癒因子慢慢顯露

參與討論,融入會員溝通間

管理可不用太拘謹,減低壓力

唯美時空展

加強回帖獎勵

調高發帖質素,
讓更大角度唯美留下發展空間
分階段回覆隱密

作者: mouse_e    時間: 10-9-2008 00:36
[[bao_40]] 100post 有99個 係女仔.....
如果多返d 男仔就好
作者: beelegion    時間: 11-9-2008 14:53
令相+到D分。。
板主都幾好。次次都+分。
作者: chen-i誠x    時間: 12-9-2008 23:53
唔錯啊
成日搞d加分
又會睇下邊個做得唔岩
如果唔岩就會俾人扣分
做得幾好
作者: chdden    時間: 16-9-2008 15:25
我覺得應該要增加專區,例如:小布的專區,就可以將所有有關小布的圖都加入去,而不會令到有人重復再重復..令到唯美區更齊整!也可以讓會員們看得更方便!
作者: 泡泡雲    時間: 23-9-2008 18:17
版主,不如立下一條新版規la∼
其實有好多人都特別鐘意睇某一種的美女....
如果要個個都post都係入左就後悔和可惜唔係日本的(例子)...
咁就令d人灑時間了....
如果新規可以令人開post時標明[日本]/[hk]/[中國]....etc
咁就可以比人睇左post,知道入面d女仔係咩國....
咁就好了^^

請接受!
作者: chulikhang    時間: 24-9-2008 09:24
希望唔會有個d呃post個d人
廢是整衰個版啦係咪先
加上呢個版又多靚女睇
不過可以試下搞d活動個d
作者: 我笑他人看不穿    時間: 28-9-2008 16:18
依個版都幾好架啦...
但係有d人重複放圖!!
作者: 雞銘    時間: 28-9-2008 17:01
本人平時都唔係成日上樂古,,因為無咩時間,,
但係一有時間都會入黎呢區,,
因為有時有d post既質素都係幾好的,,可能係因為版主既管理能力的關係
其實版主都做得好好嫁啦,,繼續努力啦,,[[tk_31]]
作者: 在暗戀中的人    時間: 28-9-2008 18:43
作者: 劉少    時間: 28-9-2008 20:59

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent20061615ent2006615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2